⁠⁠⁠Yönetici Avukatlara 10 Önemli Tavsiye
  • Adres:

    Atatürk caddesi, Cebrail mah, Mıstıkoğlu İşh., K4 N12 Antakya/HATAY

  • İletişim:

    Phone: 0326 213 90 44
    E-mail: info@kadayifcihukuk.com

⁠⁠⁠Yönetici Avukatlara 10 Önemli Tavsiye

İnsan hayatının bir gerçeğidir bu. Biri yanlışını söylemeden kimse yanlış yaptığının farkına varamaz. Bu nedenle yapılan araştırmalar neticesinde çalışanların aslında genç avukatların yönetici avukatlarından beklentilerini derleyen bu yazıyı sizlere sunmak istedim.

 

1- Çalışanlarınızın patronu değil, rol modeli olun!

Hiç kimse kendisinden alt seviye de vizyonu, kültürü, hukuki bilgisi veya tecrübesi olan kişilerin altında çalışmak istemez. İşin özü yanınızdaki avukat eğer belli bir zaman sonra sizin gibi olmak istiyorsa siz gerçek bir rol modelsiniz demektir. Açık konuşalım hiç kimse üst avukatının sürekli hata yapan veya işine gerekli özeni göstermeyen birisi olmasını istemez aksi durumda bir şeyler yapmak için çabalayan arkadaşınızı kaybedersiniz.

 

2- Teşekkür etmeyi ve takdir etmeyi öğrenin.

“Onun işi bu, tabi ki de yapacak” mantığından kurtulun. Bu her insandan beklenen nazik bir davranıştır. İnsana, “emek gösterdin bu sebeple emeğini görüyorum ve buna minnettarım.” demenin iki kelimelik halidir teşekkür etmek. Çalışanlarınıza ne kadar saygı gösterirseniz, onlarla çalışmanızdan keyif aldığınızı gösterirseniz  ve onları ne kadar ciddiye alırsanız emin olun, onlar da en az sizin onlara duyduğunuz kadar size karşı saygı, sevgi ve memnuniyet duyar. Özellikle avukatlık gibi stresli ve bol problemli bir işi yapıyorsanız bu belirttiğimiz detaylar daha da anlam kazanmaktadır.

 

3- Takım olduğunuzu hissettirin.

Takım oyuncularınızın birbirinden bağımsız bir şekilde pas atıp, atağa veya savunmaya geçtiğini düşünün bu takıma karşı da kadrosunu oturtmuş, her oyuncusunun özelliğini bilen ve ona göre konumlandırarak yeteneğinin gelişmesine teşvik eden bir takım olduğunu düşünün. Herhalde hepimiz sonucu biliyoruz. Burada siz teknik direktörsünüz  ve takım ruhunu hissettirerek herkesi yeteneklerine göre kendi konumuna göre ekiple uyumlu bir pozisyona getirmek asli göreviniz.

 

4- Motivasyonu sağlayın.

Motivasyon dediğimiz şey sadece maaşla olmaz. Sınırları aşmamak şartıyla çalışanlar ile samimiyet kurmak pozitif getiriler sağlar. Çalışanlara sevgi ve saygı göstermekten korkmayın. Bu davranış tipi başarıları daha da ileriye götürecektir.

 

5- Kontrol mekanizmasını iyi kurun.

Meslek gereği hepimiz insanların hayatları için önemli işler yapıyoruz. Bu nedenle yönetici avukatlar çalıştırdıkları avukatlar üzerinde baskıcı olmayan bir kontrol mekanizması oluşturmalıdır. Bu sistem araya aracı konulmadan yapılmalıdır. Madem bir işin kim tarafından yapıldığı sizin için önemli o halde doğru bilgiyi bulmak da bir o kadar önemli olmalı.

 

6- Kurumsallaşmayı sağlayın.

Ofis ile birlikte ekip de kurulduysa kurumsallaşmak artık şart olmuştur. Ancak bu doğrultuda yabancı kalmayacak yenilikçi bakış açısına adapte olabilecek insanlardan oluşan ekip kurmak her açıdan daha çok kazandıracaktır. Eski kafalarla yeni sistemlerin uyuşmayacağı aşikârdır.

 

7- Baskıcı olmayın.

Sanılanın aksine kişilere işleri korku yaptırmaz. Çalışanlarım benden çekinsinler benden korksunlar işlerini anca öyle yaparlar düşüncesi artık geride kalmalı. Yönetici avukatı tarafından baskı altında kalan bir kişinin stres içine gireceği düşünülürse üstün dikkat gerektiren bu meslekte asla başarı elde edilemez. Agresif tavırlarla hareket etmek yerine daha sakin şekilde iletişim kurulduğunda aslında sinirlenecek bir hata da kalmayacaktır ortada.

 

8- Yeniliklere açık olun.

İçinde bulunduğumuz çağı göz önünde bulundurduğumuzda hızın ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Pratik olup içinde bulunduğumuz çağın da getirdiklerinden faydalanıp işleri çözüme bağlayabiliriz. Bunun da tek yolu yenilikçi olmak. Teknolojinin getirdiklerine direnmeden ilerlemek en sağlam adımları attıracaktır.

 

9- Yakın olun.

Çalışanlar ile aranıza duvar örmeyin. Çalışanlar ile aranızda ördüğünüz duvardaki her bir tuğla yapılacak işin önüne engel olarak çıkacaktır. Kişilerin çalıştıkları yerde kendilerini rahat hissetmeleri iyi iş çıkarılması için tek ve en önemli etkendir. Bu sayede yukarıda bahsedilen kontrol mekanizmasının da başındaki tek kişi siz olursunuz. Bunun sonucu olarak da asıl işi kimin yaptığının farkına kolayca varabilirsiniz.

 

10- Sözünüzün eri olun!

Ağzınızdan çıkan şeylere göre çalışanlarınız hayatlarını şekillendirmektedirler. Sözlerinizde ne kadar doğru olursanız o kadar güven kazanırsınız. Aslında bu maddeyi sadece yönetici avukatlara adamak yanlış olacaktır. Birey olarak toplumda var olan her kişinin bu yönde hareket etmesi kendini topluma kabul ettirme yolunda gereklidir.